Silan- dadelsiroop wordt gemaakt volgens een geavanceerd proces waarbij de bijzondere voedingswaarde en smaak van de Medjoul-dadels die de grondstof vormen, optimaal bewaard blijven.
Silan is de productnaam voor geconcentreerde dadels siroop. Silan ontstaat door medjoul dadels te kokenin water en het sap in te dikken door het eerst te laten uitlekken. Deze dadelsiroop is net zo vloeibaar als honing met de vollere smaak van karamel.
Doordat silan uitsluitend uit medjoul dadels wordt gemaakt, is hij ook gezonder dan honing, suiker en ook bruine suiker.
Dadels siroop levert dezelfde voedingstoffen als medjoul dadels. De dadels siroop bevat mineralen zoals Magnesium, IJzer en Calcium, vitaminen zoals B-vitaminen en Beta Caroteen (vit A) en voedingsvezels.
Je bewaart silan op een donkere, koele plek. De toepassingen in de keuken voor de dadels siroop zijn eindeloos: dressings, vlees, gebak en uiteraard heerlijk op pannenkoeken!