Van alle soorten dadels is de Medjoul verreweg ieders favoriet. De Israëlische Medjoul dadels behoren bovendien tot de beste ter wereld. Dat is logisch, want onze dadelpalmen staan op de meest ideale plek om de allerbeste dadels te produceren. Het klimaat in de omgeving van de Dode Zee is optimaal voor het groeiproces van de Medjoul dadels omdat de lucht droog is en de zon het hele jaar door schijnt. De dadels groeien in grote trossen hoog in de dadelpalm, deze kan wel tot 100 kilo dadels voortbrengen.
De Medjoul dadel, gerijpt door de zon is van zichzelf heerlijk zoet zonder kunstmatige toevoegingen. De relatief grote, Israëlische Medjoul dadel heeft zacht en sappig vruchtvlees en een unieke, heerlijke, honingachtige smaak. Hij kan verwerkt worden in warme gerechten, koude salades, hapjes, taarten en toetjes of gewoon als snack gegeten worden, bijvoorbeeld voor onderweg of tijdens het sporten. Deze dadel is dan ook de ultieme, natuurlijke, zoete snack, niet voor niets wordt hij Nature’s candy genoemd!
Naast zijn verrukkelijke smaak bevat de Medjoul dadel belangrijke voedingstoffen zoals calcium, ijzer, magnesium, en kalium. Hij is rijk aan voedingsvezels, vetarm. En staat erom bekend een gunstig effect te hebben op de spijsvertering en om hart en de vaten tegen “slecht” cholesterol te beschermen. Aan de dadels worden geen conserveringsmiddelen en geen extra kleur-, geur- of smaakstoffen toegevoegd, hij is puur natuur. Wilt u meer weten waarom Medjoul dadels zijn zo gezond? klik hier.
Deze heerlijk dadels zijn ook verkrijgbaar als biologisch.
Onze Medjoul dadels zijn het hele jaar verkrijgbaar in diverse verpakkingen van 1kg en 5kg.