2 grote komkommers 1 eetrijpe avocado rode ui, gesnipperd (of kappertjes voor de liefhebbers) peterselie / dille / koriander voor garnering zout, zwarte peper sap van een halve citroen
Bereiding:
1.snij de avocado doormidden en haal de pit er uit. Gebruik een lepeltje om het vruchtvlees er uit te halen. Prak het met citroensap fijn. Voeg naar smaak zout en peper toe. 2.voeg 2/3 van de gesnipperde ui stukjes toe aan de avocado en meng het met elkaar. 3.halveer elke komkommer en schaaf met behulp van een mandoline of een kaasmes dunne, lange plakken. 4.leg elke plak op een bord dat groot genoeg is en bestrijk elke plak met ongeveer één eetlepel avocadomengsel. Er hoort ook wat mengsel te zijn aan de uiteinden van de komkommerplakken, om ze te kunnen „plakken”. 5.rol elke komkommerplak op en maak hem dicht. 6.zet de komkommerrolletjes rechtop op een mooi lang bord of kies ieder zijn eigen bordje. Zet zo nodig vast met prikkertjes. 7.garneer met wat gesneden groene verse kruiden.
Ook lekker met kipfiletreepjes of gerookte kipfilet!