Spaghetti met asperges en rode sinaasappels (4 personen )
Spaghetti met asperges en boedsinaasappel
(Voor 4 personen) (Recept door Eleonora en Monica Consoli)
Ingrediënten: 400 gram spaghetti 500 gram groene asperges , grondig gewassen 3 lente-uitjes, fijngesneden 5 eetlepels extra vergine olijfolie 40 gram boter Sap van 1 rode sinaasappel 1 takje tijm 4 eetlepels geraspte Parmezaansekaas Zout en peper naar smaak
Extra benodigdheden: Hoge (asperge) pan koekenpan
Bereidingswijze: 1. Kook de asperges (samengebonden) rechtop staand, in een hoge pan vol gezouten kokend water in ca. 10 minuten beetgaar. Giet het water af en snijd de niet eetbare delen af en gooi deze weg. Laat de asperges afkoelen. 2. Bak de gesneden lente-uitjes in de olie en boter voeg vervolgens de asperges toe en bak het geheel een aantal minuten. Wanneer de asperges en uitjes mooi glanzen voeg de tijm, zout, peper en het sinaasappelsap toe. Zet het vuur laag en laat alles goed intrekken, indien het droog wordt kunt u één of twee eetlepels water toevoegen. 3. Kook de spaghetti volgens de verpakking 'al dente' in gezouten water. Wanneer de spaghetti gaar is giet u deze af en voegt u deze toe aan de pan met saus. 4. Zodra alles goed door elkaar gemengd is strooit u de geraspte Parmezaanse kaas over de spaghetti met saus terwijl deze nog op het vuur staat. 5. Serveer de pasta op een mooi pastabord terwijl deze nog goed heet is, naar smaak kunt u nog versgemalen zwarte peper toevoegen.