1 volle eetlepel kokosolie (zacht, niet gesmolten) of 20gr zachte roomboter
50-75 gr ongezouten pecannoten/walnoten/amandelen, grof of fijn gehakt naar keuze
voor rijke balletjes voeg nog 2 el havermoutvlokken en / of 1 el sesamzaadjes toe.
snuifje zout
Bereiding:
meng alle ingrediënten behalve de noten/amandelen/sesamzaadjes met de handen of met behulp van een keukenmachine.
breek de chocolade in stukjes en smelt hem au bain-marie, of in de magnetron. Roer om de minuut of twee met een vork, om te voorkomen dat de chocolade verbrandt. Laat een beetje afkoelen.
schenk de gesmolten chocolade bij het dadelmengsel en meng met de keukenmachine nog een paar keer totdat alles gemengd is. Vermeng ten slotte de noten met de andere toevoegingen door elkaar.
neem een stukje van het mengsel ter grootte van een walnoot en rol het tot een balletje. Herhaal dit met de rest van het mengsel.
Laat de balletjes in de koelkast opstijven of als je wilt dat ze niet zo gauw op zouden gaan, in de diepvries.