Extra benodigdheden: Braadpan koekenpan Groot bord Waterkoker Grote kom
Bereidingswijzen:
1.Pel de uien en knoflook, snijd de uien in dunne reepjes (of kleine stukjes naar smaak).
2.Snijd de dadels door de helft, ontpit deze en snijd de halve dadels in dunne plakjes.
3.Zet de braadpan op het vuur en verhit de boter én 1 eetlepel olie op middelhoog vuur. Snijd de kippendijenfilet in drie gelijke stukken en doe deze in de pan als de boter en olie goed gesmolten/ verhit zijn. Bak de kip aan elke kant ca. 2 minuten tot deze gaar is. Leg de stukken kip op een bord.
4.Laat de pan van de kip op middelhoog vuur staan. Pers de knoflook en doe deze samen met de gesneden ui en 1 theelepel zout in de pan, roerbak dit in ca. 5minuten gaar. Voeg de komijn, gemalen kaneel en saffraan toe aan het uienmengsel, roerbak dit ca. 1 minuut of totdat het lekker begint te ruiken.
5.Doe de kip met tomaat, kippenbouillon, kaneelstokje en de helft van de dadels erbij in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het met de deksel ca. 15 minuten pruttelen (of tot de kip gaar is).