Ingrediënten dadelcake: 250 gram ontpitte dadels, fijngehakt 1 theelepel bakpoeder 300ml kokend water 125 gram boter (haal deze van te voren uit de koelkast zodat deze zacht is bij gebruik) 150gr kopje bruine suiker 1 theelepel vanille-extract (Finest quality Madagascar bourbon 60 ml) 2 eieren, op kamertemperatuur 2 kopjes zelfrijzend bakmeel, gezeefd
Ingrediënten karamelsaus: 1 kopje bruine suiker 300 ml slagroom 1/2 theelepel vanille-extract 60 gram boter in kleine stukjes
Extra benodigdheden Taartbakvorm 7cm diep, doorsnee 22cm Bakpapier Bakje (hitte bestendig) Grote kom Mixer
Bereidingswijzen:
1. Verwarm de oven voor op 180 ° C. 2. Vet de taartvorm in en plaats het bakpapier in de taartvorm 3. Indien nodig ontpit de dadels en hak deze fijn in hele kleine stukje 4. Doe de dadels in de hittebestendige kom en voeg 1,5 kopje kokend water toe. Laat het mengsel ca. 20 minuten onafgedekt staan, het is klaar wanneer de dadels zacht zijn. 5. Mix de zelfrijzend bakmeel,boter, suiker en vanille-extract tot een bleek en romig geheel. Voeg de eieren omstebeurt toe aan het mengsel en mix iedere keer nadat een ei is toegevoegd het geheel goed door. 6. Giet de medjoul dadels af, doe het mengsel met de dadels bij de romige-mix, mix alles goed door elkaar. 7. Schep het mengsel in de taartvorm en bak de taart in ca. 45 minuten gaar. Controleer met behulp van een satéprikker na 35 minuten hoever de taart gegaard is na 35 minuten en hoelang deze nog moet. 8. Laat de taart afkoelen op een rooster.
Bereiding karamelsaus: Doe de room, suiker, vanille en boter in een pan en zet deze op middelhoog vuur. Blijf roeren tot het geheel kookt. Zet het vuur laag en laat de saus nog ca. 2 minuten inkoken. Giet de warme karamelsaus over de dadelcake.