Een doos avocado’s die je bij ons besteld bestaat uit groene, harde avocado’s die niet gelijk klaar zijn voor consumptie. Deze avocado’s moeten eerst rijpen. Het voordeel hiervan is dat de avocado’s dus langer in je koelkast kunnen blijven, zodat je deze langer bij kan houden.
Een avocado rijpt op temperaturen hoger dan 8 graden. Mocht je de avocado’s dus willen rijpen word het aangeraden om ze buiten de koelkast te bewaren. Heb je toch meer rijpe avocado’s nodig in een kortere periode zijn hier drie tips om de avocado sneller te laten rijpen
1. Gebruik een papieren zak of aluminium folie. Een avocado laat van zichzelf ethyleengas los, dit is gas wat er voor zorgt dat de avocado rijpt. Door middel van een papieren zak of alluminiumfolie zorg je ervoor dat er minder ethyleengas ontsnapt waardoor de avocado sneller in zijn eigen ethyleengas rijpt.
2. Gebruik een banaan. Bananen bevatten ook ethyleengas. Door een banaan bij de avocado’s te leggen en dit eventueel ook af te sluiten in een papierenzak gaat het rijpingsprocess sneller.
3. Gebruik een oven. Het is ook mogelijk om een avocado snel te rijpen in de oven. Verwarm als eerste je oven tussen 90 en 100 graden celcius. Wikkel je avocado daarna in alluminiumfolie en leg de avocado 10 minuten in de oven. Door de warmte van de oven, geeft de avocado sneller meer ethyleengas los, dit blijft binnen de aluminium verpakking, waardoor je avocado nog sneller rijpt. Leg hem daarna even in de koelkast om af te koelen, en hij is klaar voor consumptie